• سایت رسمی دفتر حضرت آيت الله العظمى وحيد خراسانى

    کلام اسلام، آن هم مذهب حق یعنی ما یتلقی از ائمه ی اهل بیت، آن کلام حقی است که ارزشش وقتی فهمیده می شود که ما عند الناس شناخته بشود .
    ان شاء الله سعی کنید مبنای علم کلام تان ، قرآن و نهج البلاغه و کلمات اهل بیت علیهم السلام باشد . کلامی ارزش دارد که موافق باشد با کتاب و روایات اهل بیت. و انحراف از این دو موجب ضلال است .


    توصیه های معظم له در دیدار جمعی از گروه کلام و ادیان حوزه
    کلام اسلام، آن هم مذهب حق یعنی ما یتلقی از ائمه ی اهل بیت، آن کلام حقی است که ارزشش وقتی فهمیده می شود که ما عند الناس شناخته بشود .
    ان شاء الله سعی کنید مبنای علم کلام تان ، قرآن و نهج البلاغه و کلمات اهل بیت علیهم السلام باشد . کلامی ارزش دارد که موافق باشد با کتاب و روایات اهل بیت. و انحراف از این دو موجب ضلال است .

    بسم الله الرحمن الرحیم
    هرکسی کاری را که مشغول است باید آن کار را بشناسد . شناخت عمل بسیار مهم است چون سه مرحله دارد . همان طوری که درخت ریشه ایی دارد ، تنه ایی دارد ، میوه ایی دارد ، معرفت آن شجر متوقف است بر معرفت اصل و فرع و ثمر .
    اما کار شما کلام است . کلام یعنی چه ؟ تارة اطلاق می شود بر تلفظ، ولی مراد این نیست . علمی است علم کلام، و آن علم، اصل همه ی علوم است . ریشه ی شجره ی طیبه ی دین، عبارت است از علم کلام . سه مرحله هست علم: آیة محکمة ، سنة قائمة ، فریضة عادلة. إنما العلوم ثلاثة. آیه ی محکمه عقائد است ؛ سنت قائمه ملکات نفسانی است ، فضائل اخلاقی ؛ فریضه ی عادله فقه است . لذا انسان کامل، کسی است که در هر سه، کمال مطلوب را تحصیل کند .
    اولاً علم کلام یعنی علم اصول عقائد . اعتقادات، اصل الأصول است. " أَ لَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُها ثابِتٌ وَ فَرْعُها فِي السَّماء تُؤْتي‏ أُكُلَها كُلَّ حينٍ بِإِذْنِ رَبِّها " . این بیان خداست . شجره طیبه اصلش ثابت است. این ثبات، ریشه اش در قرآن است: " يُثَبِّتُ اللَّهُ الَّذينَ آمَنُوا بِالْقَوْلِ الثَّابِت‏ " . آن ریشه می شود علم کلام . علم کلام همان قول ثابت است . اعتقادات حقه اگر برهاناً تمام بشود ، قهراً منقلب می شود در مرحله ی ملکات نفسانی به اخلاق فاضله، در مرحله ی عمل به اعمال صالحه .
    اولاً باید این قاعده را حفظ کرد: کلام اسلام، آن هم مذهب حق یعنی ما یتلقی از ائمه ی اهل بیت، آن کلام حقی است که ارزشش وقتی فهمیده می شود که ما عند الناس شناخته بشود .
    الآن در دنیا چقدر مسیحی هست ؟ ممالک متمدن، مذهبشان ، آیین شان مسیحیت است . کلام مسیحیت حدش چیست ؟ تورات است و انجیل . اما تورات : خداوند خدا عالم را در شش روز آفرید ، در زمان نوح طغیان و عصیان روی زمین زیاد شد ، خداوند از خلقت آدم پشیمان گشت و در دل خود محزون شد . این تورات همه ی آن فرق . انجیل: عیسی کلمه بود ، کلمه نزد خدا بود ، کلمه خود خدا بود . بعد انجیل را مطالعه کنید ، نهایت امر همان عیسایی که اول کلمه، بعد نزد خدا، بعد خود خدا، به دار آویخته شد . کسی هم که به دار آویخته بشود، به حکم انجیل ملعون است . این عقیده ی نصاراست . مسیحیت محورش این است . عیسی خداست ، بعد خدا تنزل می کند در شکم مریم ، بعد زاییده می شود ، آخر هم به دار آویخته می شود ، خود خدا ملعون می شود .
    ما قدر این دین را نشناختیم . بعد به قرآن رجوع کن، ببین معرفت نسبت به خدا چیست . " سَبَّحَ لِلَّهِ ما فِي السَّماواتِ وَالْأَرْضِ وَ هُوَ الْعَزيزُ الْحَكيم‏، لَهُ مُلْكُ السَّماواتِ وَالْأَرْضِ يُحْيي‏ وَ يُميتُ وَهُوَ عَلى‏ كُلِّ شَيْ‏ءٍ قَديرٌ" ؛ خدای قرآن " هُوَ به‏ كُلِّ شَيْ‏ءٍ علیم" است ؛ " هُوَ اللَّهُ الَّذي لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ عالِمُ الْغَيْبِ وَ الشَّهادَةِ هُوَ الرَّحْمنُ الرَّحيم‏؛ هُوَ اللَّهُ الْخالِقُ الْبارِئُ الْمُصَوِّرُ لَهُ الْأَسْماءُ الْحُسْنى ". این خدای قرآن و اسلام است ، آن خدای مسیحیت و پاپ است . دنیا در ضلال مبین است.
    بعد باز اسلام، گوهرش ، جوهرش در نهج البلاغه است : " أَوَّلُ الدِّينِ مَعْرِفَتُهُ .... تا وَ كَمَالُ تَوْحِيدِهِ الْإِخْلَاصُ لَهُ وَ كَمَالُ الْإِخْلَاصِ لَهُ نَفْيُ الصِّفَاتِ عَنْهُ لِشَهَادَةِ كُلِّ صِفَةٍ أَنَّهَا غَيْرُ الْمَوْصُوفِ وَ شَهَادَةِ كُلِّ مَوْصُوفٍ أَنَّهُ غَيْرُ الصِّفَة " . " بتشعيره المشاعر عرف أن لا مشعر له ، بتجهيره الجواهر عرف أن لا جوهر له ... ضاد النور بالظلمة والوضوح بالبهمة ". شقق القمر می کند .
    قرآن، نهج البلاغه، اساس کلام حق است. ان شاء الله سعی کنید در این دو جهت عالم بشوید .
    قهراً ریشه ی دین می شود علم کلام . بعد تنه ی دین فقه است . میوه اش سعادت دنیا و آخرت است . کلامی ارزش دارد که موافق باشد با کتاب ، روایات اهل بیت. بعد انحراف از این دو موجب ضلال است . ما قدر این مذهب را نمی دانیم . مالک، رأس و رئیس مذهب مالکیه است . مذاهب اهل سنت از نظر ائمه فقاهت چهار مذهب است : مالکی، حنبلی، شافعی، حنفی . معایب هریک إلی ما شاء الله . ما اشاره می کنیم .
    اول مذهب ، مذهب مالکی است . امام این مذهب، مالک است ، فقیه اهل مدینه . نص کلام او به نقل امام المنقدین ذهبی در تذکرة الحفاظ این است : خدا در آسمان است ، علم خدا در زمین است . این حد ائمه ی اهل سنت است . خدا در آسمان است ! آسمان مخلوق خداست یا نه ؟ اگر مخلوق است چه جور مکان خالق است ؟ اینقدر ادراک و شعور نیست .
    اما این مذهب: کلام امام ششم را ببین ، اوست ریشه ی علم کلام . یک قسمت از بیان این است: يَا هُوَ، يَا مَنْ لَا هُوَ إِلَّا هُو، یا من لا یعلم ما هو إلا هو. هر جمله ای شق القمر است . همه این[ضمیر اشاره] هستند اما او[ضمیر اشاره] منحصر است به او. لا یدرک ولا یوصف. " کلما میزتموه بأوهامکم فی أدق معانیه فهو مخلوق مثلکم مردود إلیکم ". این کلام این مذهب است . هر جمله ای شق القمر از آسمان علم و حکمت است .
    سعی کنید ان شاء الله علم کلام تان ، جوهره ی قرآن و کلمات اهل بیت باشد . اگر بخواهید موفق بشوید ان شاء الله در این رشته کمک بشوید ، از امروز همه تان شروع بکنید به قرائت قرآن از اول قرآن. " فَاقْرَؤُا ما تَيَسَّر مِنه ".‏ بعد آن قرآن را هدیه کنید به صاحب العصر و الزمان ، لامحاله نظر عنایت او شامل حالتان می شود ؛ شما را از اضطراب ، انحراف، بیمه می کند .
    اصول عقائد بسیار مهم است . تمام قدرت شیطان صرف می شود برای القاء باطل در اصول . وقتی ریشه درخت فاسد شد ، تنه ، شاخه ، ثمر ، همه فاسد می شود . علم کلام، اصل الاصول است . مرجع کتاب است و نهج البلاغه و کلمات اهل بیت عصمت و طهارت. اعلام متکلمین عامه از فخر رازی تا دهلوی تا تفتازانی ، اگر انحرافات اینها را کسی ملاحظه کند ، کتب مفصلی می شود
    مددی گر به چراغی نکند آتش طور**** چاره ی تیره شب وادی ایمن چه کنم
    خلاصه در علم کلام از قرآن، نهج البلاغه، اعتقادات و روایات امام ششم ، امام هشتم در اصول عقائد، ان شاء الله کوچک ترین انحرافی حاصل نشود .
    اللهم کن لوليک الحجة بن الحسن صلواتک عليه وعلی آبائه، في هذه الساعة وفي کل ساعة وليا وحافظا وقائدا وناصرا ودليلا وعينا حتی تسکنه أرضک طوعا وتمتعه فيها طويلا.

    در خواست شما با موفقیت ثبت شد

    OK
  • صفحه نخست
  • اخبار
  • صوتی و تصویری
  • بیانات
  • بیانات برگزیده
  • مراسم دفتر
  • درس ها
  • تفسیر قرآن کریم
  • احکام شرعی
  • مسائل شرعی
  • سؤالات شرعی
  • ارسال استفتاء
  • ارشادات
  • نکته ها و حکایت ها
  • رهنمود ها و توصیه ها
  • اعتقادی و اخلاقی
  • آثار و تألیفات
  • کتاب ها
  • اشعار معظم له
  • زندگینامه
  • ارتباط با ما
  • دفتر مرجعیت
  • تماس با ما