خون نجس و پاك
مسأله ۹۷ ـ خون انسان و هر حيوانى كه خون جهنده دارد ـ يعنى حيوانى كه اگر رگ آن را ببرند خون از آن جستن مى كند ـ نجس است ، بنابراين خون حيوانى كه خون جهنده ندارد ـ مانند ماهى و پشه ـ پاك است.
خون باقى مانده در ذبيحه
مسأله ۹۸ ـ اگر حيوان حلال گوشت را به دستورى كه در شرع معيّن شده بكشند و خون آن به مقدار معمول بيرون آيد ، خونى كه در بدنش مى ماند پاك است ، ولى اگر به علّت نفس كشيدن يا به واسطه اين كه سر حيوان در جاى بلند باشد ، خون به بدن حيوان برگردد ، آن خون نجس است.
خون داخل زرده تخم مرغ
مسأله ۹۹ ـ خونى كه در زرده تخم مرغ پيدا مى شود خوردن آن حرام و بنا بر احتياط محكوم به نجاست است.
خونى كه هنگام دوشيدن شير پيدا مىشود
مسأله ۱۰۰ ـ خونى كه گاهى موقع دوشيدن شير ديده مى شود نجس است و شير را نجس مى كند.
خونی که از دهان و لای دندانها میآید
مسأله ۱۰۱ ـ خونى كه از دهان مثلا از لاى دندان ها مى آيد اگر به واسطه مخلوط شدن با آب دهان از بين برود ، اجتناب از آب دهان لازم نيست ، و اگر از بين نرود و آب از دهان بيرون بيايد اجتناب از آن لازم است.
خون مردگى زير ناخن يا پوست
مسأله ۱۰۲ ـ خونى كه به واسطه كوبيده شدن زير ناخن يا زير پوست مى ميرد ، اگر طورى شود كه ديگر به آن خون نگويند پاك ، و اگر به آن خون بگويند نجس است ، و چنانچه پوست پاره شود و چيزى با آن ملاقات كند آن چيز نجس مى شود ، و در اين صورت اگر بيرون آوردن خون و تطهير محلّ جهت وضو يا غسل حرجى باشد ، بايد تيمّم نمايد.
شك بين خون مردگى و كوبيده شدن گوشت
مسأله ۱۰۳ ـ اگر انسان نداند كه خون زير پوست مرده يا گوشت به واسطه كوبيده شدن به آن حالت در آمده ، پاك است.
افتادن خون داخل غذا
مسأله ۱۰۴ ـ اگر موقع جوشيدن غذا ذرّه اى خون در آن بيفتد تمام غذا و ظرف آن نجس مى شود ، و جوشيدن و حرارت و آتش پاك كننده نيست.
زردابه زخم
مسأله ۱۰۵ ـ زردابه اى كه در حال بهبودى زخم در اطراف آن پيدا مى شود ، اگر معلوم نباشد كه با خون مخلوط است ، پاك مى باشد.