قنوت در نمازهاى واجب و مستحب
مسأله ۱۱۲۶ ـ در تمام نمازهاى واجب و مستحبّ ، بعد از قرائت و قبل از ركوع ركعت دوم مستحبّ است قنوت بخواند ، و در نماز شفع احوط آن است كه به رجاء مطلوبيت بخواند ، و در نماز وتر با آن كه يك ركعت مى باشد ، خواندن قنوت پيش از ركوع مستحبّ است.
و نماز جمعه در هر ركعت يك قنوت دارد ، و نماز آيات پنج قنوت ، و نماز عيد فطر و قربان در ركعت اوّل پنج قنوت ، و در ركعت دوم چهار قنوت دارد ، و احتياط واجب آن است كه قنوت ها در نماز عيد فطر و قربان ترك نشود.
مستحبات قنوت
مسأله ۱۱۲۷ ـ مستحبّ است در قنوت دستها را مقابل صورت ، و كف آنها را رو به آسمان و پهلوى هم نگهدارد ، و غير شست انگشتهاى ديگر را به هم بچسباند ، و به كف دستها نگاه كند.
دعا و ذكر در قنوت
مسأله ۱۱۲۸ ـ در قنوت هر چه بر زبان بيايد از دعا و مناجات و ذكر ، اگر چه يك «سُبْحانَ اللّهِ» باشد كافيست ، و بهتر است بگويد: «لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ الْحَلِيمُ الْكَرِيمُ ، لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ العَلِيُّ الْعَظِيمُ ، سُبْحانَ اللّهِ رَبِّ السَّمَواتِ السَّبْعِ وَ رَبِّ الاَْرَضِينَ السَّبْعِ وَ ما فِيْهِنَّ وَ ما بَيْنَهُنَّ وَ رَبِّ الْعَرشِ الْعَظِيْمِ وَ الْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ».
بلند خواندن دعا و ذكر قنوت
مسأله ۱۱۲۹ ـ مستحبّ است انسان قنوت را بلند بخواند ، ولى براى كسى كه نماز را به جماعت مى خواند ، اگر امام جماعت صداى او را بشنود ، بلند خواندن قنوت مكروه است.
ترك عمدى قنوت و قضاى قنوت فراموش شده
مسأله ۱۱۳۰ ـ اگر عمداً قنوت نخواند قضا ندارد ، و اگر فراموش كند و پيش از آن كه به اندازه ركوع خم شود يادش بيايد ، مستحبّ است بايستد و بخواند ، و اگر در ركوع يادش بيايد ، مستحبّ است بعد از ركوع قضا كند ، و اگر در سجده يادش بيايد ، مستحبّ است بعد از سلام آن را قضا نمايد.